5 type marketing video’s om jouw campagnes een boost te geven

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Elk merk heeft een marketing strategie nodig om het bedrijf te promoten. In dit geval is een content marketing campagne ideaal voor dit doel, omdat het bedrijven helpt hun doelen naadloos te bereiken. Video is één van de beste opties voor het voeren van een campagne.

De reden is dat video’s veel aantrekkelijker zijn dan andere soorten marketing. De bewegende beelden en geluiden trekken in één oogopslag de aandacht van het publiek. De beknoptheid van informatie is een andere reden waarom steeds meer mensen een voorkeur hebben voor video’s.

Bovendien zijn we op weg naar een post-tekstwereld waarin online leesinformatie binnenkort verouderd zal zijn. Door de komst van Social Media wordt visuele content nu meer gewaardeerd dan geschreven informatie. Dit heeft verreweg de voorkeur van de huidige klanten.

Het kiezen van het juiste type marketing video is een cruciale stap om te slagen in een marketing campagne. Elke video streeft een ander doel na in de marketing strategie. Hieronder vindt je de top vijf zodat je de juiste video kunt kiezen om jouw campagne te verbeteren.

Uitleg-video’s

Ben je op zoek naar de beste manier om jouw merk in het openbaar te presenteren, dan zijn uitleg-video’s de beste keuze. Deze video’s bevatten alle informatie over jouw merk en wordt op een entertainende manier gebracht.
Vanwege hun boeiende inhoud kunnen uitlegvideo’s zelfs complexe gegevens in een eenvoudige presentatie veranderen. Om nog maar te zwijgen over hoe informatief deze video is zonder dat de kijker zich een seconde verveelt.

Vaak komen uitlegvideo’s in de vorm van een animatie video, ondersteund door inspirerende gesproken tekst om ze te ondersteunen. Deze ongeëvenaarde combinatie maakt het voor kijkers gemakkelijk om de cruciale informatie te verwerken. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om deze video’s persoonlijker te maken door een live presentator in te zetten. Uitlegvideo’s zijn goed in te zetten wanneer je met educatieve inhoud jouw merk goed wilt presenteren. Op deze manier kom je over als een autoriteit en dit wekt vertrouwen bij jouw (potentiele) klanten.

How-To-video´s/ Tutorials (instructie video´s)

Instructie video’s of tutorials is een ander soort video om de aandacht van uw publiek te trekken. Deze video is ongetwijfeld gemakkelijk te consumeren omdat het laat zien hoe iets is gemaakt of hoe het werkt.

Heb je je ooit afgevraagd waarom een instructie video meer wordt bekeken dan andere soorten video´s? De reden hierachter is geen “ rocket science”. Mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierig naar dingen.

Dus als er een tutorial is over het maken van bizarre dingen, willen mensen het wat graag zien. Het is geen verrassing dat instructie video’s altijd de meeste interacties krijgen.

Het grote voordeel van dit soort video is dat elke branche het voor zijn producten kan gebruiken. Tutorials zullen je campagne zeker doen slagen.

Productvideo’s

Als je de interesse van het publiek hebt kunnen behouden, is het tijd om ze verder te beïnvloeden met content in de beslissingsfase. Productvideo’s geven simpelweg informatie over de producten of diensten die je verkoopt. De video’s bevatten gedetailleerde informatie zoals kenmerken, voordelen en functies.

Geïnteresseerde kijkers zullen je video serieus nemen en deze gebruiken als de belangrijkste bron voor hun beslissing. Als jouw video de meest gewilde informatie bevat, is de kans groot dat het leidt naar hogere conversie ratio’s.

Het is wel van belang dat je hiervoor hoogwaardige professionele productvideo’s gebruikt. Een slechte kwaliteit video zal eerder jouw product naar beneden halen in plaats van aanprijzen aan de klant.
Product video’s zijn tegenwoordig één van de redenen waarom mensen besluiten bij je te kopen, maak hier gebruik van!

Testimonial / Review video’s

Een geweldige manier om de doelgroep te overtuigen, is met getuigenissen van bestaande klanten. In dit geval kun je “testimonial-video’s” gebruiken om jouw campagne naar een hoger niveau te tillen, aangezien ze dienen als echt bewijs dat jouw product goed is.

Het mooie van deze video is dat je eigen bestaande klanten het woord voeren. Ze kunnen enthousiast vertellen over jouw product en hoe het hen op hun manier helpt. Met hoe enthousiaste klanten over jouw merk praten, kunnen ze gemakkelijk andere mensen beïnvloeden om dit product ook graag te willen hebben.

Het is immers overtuigender wanneer anderen enthousiast zijn over jouw product ipv jijzelf. Dit is veel minder objectief en dus meer waardevol en geloofwaardiger.

Dat is tenslotte hoe een community werkt. Mensen luisteren naar elkaar. Ze kunnen vertrouwen op wat de anderen zeggen, simpelweg omdat ze hun taal spreken. Testimonial-video’s gaan niet meer over het merk zelf, maar over ervaringen.

Bedrijfscultuur video’s

Een ander type video dat je kunt gebruiken om meer mensen te overtuigen, zijn bedrijfscultuur video’s.

Bedrijfscultuur video’s (ook wel cultures genoemd) brengen een merk sterk onder de aandacht in een meer persoonlijke benadering. Je laat zien hoe jouw bedrijf eruitziet, hoe alles achter de schermen werkt. Je kunt bijvoorbeeld het productieproces filmen om aan te tonen dat je een grote speler bent in jouw specifieke markt.

Enkele andere strategieën zijn om de werkethiek in jouw bedrijf te tonen om zo indruk te maken op potentiële klanten en zakenpartners. Deze video is uitstekend wanneer je een gesegmenteerde markt nastreeft, omdat jouw merk hierdoor op een meer vlotte, professionele manier wordt gepresenteerd.

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Ontdek meer over videomarketing:

cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt. Meer informatie.