De video evolutie

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

We weten allemaal dat video bezig is de grootste te worden van online content marketing. Het is nu al de meest bekeken media en de social media gigant Facebook doet er alles aan en ziet een uitzonderlijke groei. Mark Zuckerberg zei: “Over vijf jaar zal het grootste deel van Facebook video zijn” – je kunt het maar beter geloven. Het is duidelijk dat Facebook-Video een echte “game changer” is geweest.

Video of tekst?

Hubspot (een Amerikaanse ontwikkelaar en marketeer van softwareproducten voor marketing, verkoop en klantenservice) heeft een aantal geweldige statistieken gepubliceerd, die laten zien dat video op een landing page de conversie ratio met 80% kan verhogen en tonen ook aan dat 92% van de videoconsumenten hun video’s deelt met anderen!

Video of Live video?

Live video is nu het belangrijkste voor social business, we hadden eerst  Instagram, daarna Snapchat en nu voegt Facebook Messenger live video toe om je berichten te versterken. Dus video versus live video: wat is het verschil?

Een bedrijfsvideo is vaak in samenwerking met een professioneel videobedrijf geproduceerd, gescript en geperfectioneerd. In tegenstelling daarmee is live video spontaan en direct. Deze videomethode kan niet alleen als persoonlijker en opwindender worden beschouwd, maar je kunt je productkennis daar direct aan jouw publiek tonen. Live video betekent ook directe betrokkenheid en interacties (dit wil je!), mensen kunnen “liken” en reageren terwijl je live bent, zodat je bijvoorbeeld een Q&A (vraag&antwoord) kunt organiseren en eventuele vragen direct kunt beantwoorden. Zie het als een conferentie of netwerkevenement vanuit het comfort van uw woonkamer.

Let op, dit brengt wel wat risico met zich mee! Je kan voor vervelende verrassingen komen te staan. Het is natuurlijk vervelend wanneer je niet direct een antwoord klaar hebt op lastige vragen. Dit hoeft niet te betekenen dat je niet over deze kennis beschikt maar de druk ligt eenmaal erg hoog tijdens een live video of webinar. In dat geval is een gescripte vooraf opgenomen video wellicht een beter plan.
Ook ligt de kwaliteit van een live video vaak vele malen lager, past dit binnen de uitstraling van je bedrijf?

Wat kan video voor jouw bedrijf betekenen?

Video biedt enorme kansen voor je bedrijf, of het nu live is of video-on-demand.

Live streaming kan van cruciaal belang zijn als er nieuws of live-evenementen zijn en opent de markt voor freelance journalisten en bloggers, kleine bedrijven etc. Wat is een betere manier om mensen op de hoogte te houden van het laatste nieuws dan een live video? Zeker tijdens de coronaperiode hebben livestreams een enorme opmars gemaakt, dit is vaak de enige manier om een evenement te kunnen organiseren.

Aan de andere kant is video-on-demand gunstig omdat iedereen dit kan bekijken wanneer het hij of zij uitkomt. Ook bij internationale bedrijven is dit handiger i.v.m. het tijdsverschil.
Video-on-demand kunnen bijvoorbeeld video’s zijn op Youtube of social media.

 

Social media en video

Video staat centraal in de toekomstplannen van Facebook, onlangs hebben we live streaming naar de bovenkant van de Facebook-pagina zien bewegen en nu, door deze toevoeging in Facebook Messenger, hebben we live streaming van zaken die net gebeurd zijn.  Na het vrijgeven van hun nieuwste videostatistieken zijn we erachter gekomen dat: mensen gemiddeld 3x zo lang aan video besteden in vergelijking met video die niet meer live is.

Dit sociale platform is ongetwijfeld de katalysator die anderen naar de videorevolutie leidt en we zullen het advertentielandschap drastisch en snel zien veranderen.

 

Het is tijd voor de (live) videorevolutie – ga jij er deel van uitmaken…?

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Ontdek meer over videomarketing:

cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt. Meer informatie.