Een zakelijk Youtube kanaal maken

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Video is een kernelement geworden van online marketing. Elk merk dat video gebruikt in hun marketing zou ook een speciaal zakelijk YouTube-kanaal moeten maken om die video’s te hosten en te archiveren. Met een beetje werk worden je video’s en YouTube-kanaal een krachtige eigen marketing bron. De eerste stap is het bouwen van een boeiende structuur voor je YouTube-campagne, zowel voor je kanaal als voor je videoserie.

Laten we eens kijken naar de eerste stappen van een bedrijf om op een goede manier een zakelijk YouTube kanaal te maken.

Google-profiel en een zakelijk Youtube kanaal maken

Een Google-profiel is de basis van het succes van je kanaal. Begin met een google account dat aan het bedrijf is gewijd. Vul het account in met de algemene en gedetailleerde informatie van het bedrijf. Maak van daaruit een Youtube-kanaal voor je video’s. Je kunt in de toekomst meer playlisten maken als je videocampagnes opgesplitst zijn in meerdere series.

Je profiel en je kanaal hebben beiden een bannerafbeelding, een televisie-achtergrondafbeelding en een mobiele banner nodig. Je hebt ook een logo nodig dat fungeert als kanaalpictogram en videowatermerk. Bereid deze afbeeldingen alvast voor, voordat je het kanaal start  voor een snel resultaat. Je kunt hier bijv. Adobe Photoshop voor gebruiken.

Pre-SEO (zoekmachine optimalisatie)  je videotitel-thema

Waarschijnlijk hoor je overal om SEO te gebruiken in je videotitels en beschrijvingen, denk hier vooraf al goed over na. Ontwerp een videotitelstijl die organisch (onbetaald) voldoet aan de beste manieren van SEO om de hoogste Google en Youtube rankings te bereiken. Titels moeten boeiend en informatief zijn en ruimte bevatten voor de meest relevante zoekwoorden van elke video. Een videotitelsjabloon maakt je video’s vertrouwd en gemakkelijk op titel te decoderen. Je kunt er ook voor zorgen dat elke nieuwe titel waarschijnlijk goed scoort voor de branche en het onderwerp.

Ontwerp je videobeschrijvingssjabloon

Je beschrijvingssjabloon is een beetje anders. In YouTube-videobeschrijvingen plaats je alle relevante informatie over een video. De eerste drie regels worden weergegeven boven de container ´Show More´. Bepaal wat je eerste drie regels zullen zijn voor elke video – of dit nu een paragraafbeschrijving is of een overzichtelijke lijst met videofuncties zoals host en guest, locatie of afleveringsthema.

Bij veel video’s staan technische details op een formule-achtige manier vermeld, zodat het gemakkelijk is om video´s te vergelijken. Videolengte, onderwerp, categorie, locatie en een aantal andere feiten kunnen worden ingebouwd in een formule die je nieuwsgierig publiek zal aanspreken.

Sommige bedrijven drukken hun transcripties of songteksten af in de commentarensectie als onderdeel van hun formule-inhoud.

Zelfs als je een unieke en informatieve samenvatting voor elke videobeschrijving schrijft, kun je een sjabloon gebruiken om elke beschrijving zowel skimbaar als vertrouwd te maken voor je publiek.

Maak een videoreeks met een merknaam

Als de infrastructuur gereed is, is het tijd om een paar video’s op te nemen en te uploaden. Bouw een video-ontwerp met een merkstijl. Muziek, grafische middelen, zelfs het gebruik van licht en kleurverzadiging kunnen een merk opbouwen. ¨Storyboard´ de afleveringen steeds met dezelfde layout. Als je interviews plaatst, gebruik dan altijd dezelfde intro, exit en segmenten. Als je video’s instructievideo’s zijn, gebruik dan elke keer dezelfde formule om de voorraadlijst en voorzorgsmaatregelen te tonen.

Laat elke aflevering voelen als een deel van een geheel die leidt van de ene naar de andere. Het maken van een marketing video-serie is een krachtige manier om een publiek te winnen. Sommigen zullen van aflevering tot aflevering willen volgen, anderen zullen het leuk vinden om op elk moment in te springen.
Plaats video’s uit een zelfde reeks in een playlist. Dit maakt het gemakkelijk meerdere afleveringen te kijken of deze als geheel te delen op social media.

Betrek je publiek rechtstreeks

En last but not least: ga in gesprek met je publiek. Vraag feedback en moedig opmerkingen aan via de video-inhoud (en beschrijvingen). Als je opmerkingen krijgt, reageer dan op een positieve en constructieve manier. Negeer of ondersteun negatieve reacties.

Bouw in je videocontent manieren in om met je publiek te communiceren. Informeer of ze vragen of ideeën hebben  of organiseer wedstrijdinzendingen. Laat daarna in vervolg video’s alle reacties aan het hele kijkerspubliek zien. Hierdoor voelt je publiek zich betrokken en maken ze deel uit van de ´Show´.

Heel veel succes met het starten van jouw zakelijke Youtube-kanaal! Heb je nog meer vragen of suggesties, laat het ons hieronder weten.

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Ontdek meer over videomarketing:

cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt. Meer informatie.