Videocontent voor een funnel maken

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Gebruik jij een funnel in je marketingstrategie? Videocontent heeft het internet ingehaald als het meest populaire medium om allerlei soorten informatie op allerlei platforms te leveren. Marketing video’s zijn nu essentiële componenten van elke succesvolle digitale marketing campagne. Er worden video’s gemaakt die specifiek gericht zijn op consumenten in verschillende stadia van het besluitvormingsproces. Terwijl consumenten door het proces worden geleid, zijn video’s ontworpen om invloed op hen te hebben bij het nemen van hun uiteindelijke aankoopbeslissingen.

Als je het concept van de funnel (trechter) en de behoeften en verwachtingen van de consument in elke fase begrijpt, kun je je richten op marketing video’s om hun vragen in elke fase van de funnel te beantwoorden. Van de bovenkant van de trechter waar de consument je bedrijf net heeft leren kennen tot de onderste stap van de trechter waar ze hun uiteindelijke beslissingen zullen nemen. Consumenten hebben verschillende denkwijzen en hebben gerichte inhoud nodig die is aangepast aan elke fase van het proces.

Kijkers hebben vaak meer dan één gelegenheid nodig om te beseffen dat jouw  bedrijf biedt wat ze nodig hebben. Video’s gemaakt voor een funnel geven consumenten de informatie die ze nodig hebben op het moment dat ze die nodig hebben en begeleiden hen bij het kiezen voor jouw bedrijf boven die van de concurrentie.

Top van de sales funnel (verkooptrechter)

Content voor consumenten bovenaan de verkooptrechter wordt gebruikt als introductie van je bedrijf en de diensten die je levert.

Deze eerste kennismaking met jouw merk is cruciaal om je bedrijf te presenteren op een manier die de beste eerste indruk maakt. De kijker bekijkt je content om een oplossing te vinden voor een soort probleem of behoefte. Dit is je kans om je naamsbekendheid te vergroten en consumenten te informeren over wat je bedrijf doet en hoe je het doet.

 

Video’s bovenaan de sales funnel

Marketing video’s voor de top van de verkooptrechter zijn bedoeld om zoveel mogelijk consumenten te targetten die mogelijk in je bedrijf geïnteresseerd zijn. Televisie commercials en social media-advertenties zijn zeer effectief in het bereiken van een groot publiek van potentiële klanten.

 

Reclames:

 

Streamingsdiensten en andere digitale vormen van entertainment hebben commerciële advertentiemogelijkheden geopend waarvan men een paar jaar geleden nog nooit gehoord had. Traditionele tv-productie en netwerktelevisie-advertentietijd  zijn een dure optie  voor videoproductie, maar het is nog steeds een effectieve manier om de massa te bereiken.

Sociale media:

Platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn hebben de manier veranderd waarop het publiek communiceert en zaken doet. Met gratis bedrijfspagina’s kunnen bedrijven originele content plaatsen om hun online community uit te breiden. Betaalde gesponsorde advertenties bieden mogelijkheden om je doelgroep te lokaliseren op basis van demografische kenmerken zoals leeftijd, locatie, inkomen en aankoopgeschiedenis.

 

Midden van de sales funnel

Consumenten in het midden van de verkooptrechter hebben enige interesse in je bedrijf getoond, maar moeten nog een toezegging doen. Dit is je kans om de zaak uit te bouwen waarom zij jouw bedrijf zouden moeten verkiezen boven de concurrentie. Beantwoord specifieke vragen over je product of dienst en concentreer je op de voordelen en kenmerken van je bedrijf. Omdat hun interesse al gewekt is, kan een soort van promotie of gratis proefperiode de sleutel zijn om ze om te zetten in een klant.

Video’s in het midden van de sales funnel

Video’s die in het  midden van de trechter op de markt worden gebracht  zijn bestemd om  die consumenten verder te voeden die reeds  interesse hebben getoond. Je kunt deze consumenten verder informeren met meerdere video’s om verschillende aspecten van je bedrijf onder de aandacht te brengen.

Product video’s:

Laat je  producten zien en wijs de consument midden in de verkooptrechter op de grote voordelen en kenmerken van zakendoen met jou d.m.v. een productvideo. Laat deze consumenten zien hoe je doet wat je doet en waarom je het doet. Trek de aandacht van de kijkers met humor of statistieken. Geef specifieke en gedetailleerde informatie om te bewijzen dat jij de beste keuze bent voor hun behoeften en voorkeuren.

Branding video’s:

Jouw merk is de essentie van je bedrijf en hoe het in de markt past. Consumenten in de middelste trechter hebben enige interesse getoond in je  bedrijf en verwachten dat jij hen overtuigt  van jouw waarde voor hun bedrijf.  Laat goed zien wat je bedrijf drijft en hoe goed jouw merk past binnen deze branche.

Onderkant van de sales funnel

Dit is je kans om de deal te sluiten en geïnteresseerde consumenten om te zetten in klanten. Geef deze consumenten alle informatie die ze nodig hebben om te zien waarom en hoe jouw producten of diensten hun probleem  oplossen. Versterk de kenmerken van je diensten waardoor je boven de concurrentie uitsteekt. Beantwoord veel gestelde vragen over je bedrijf om deze consumenten de kans te geven een weloverwogen beslissing te nemen.

Video’s onderaan de sales funnel

Videocontent onderaan de trechter is ontworpen om deze consumenten te helpen bij het nemen van hun uiteindelijke aankoopbeslissingen. Laat ze zien waarom jij de beste keuze bent om de oplossing voor hun problemen of behoeften te vinden.

Case study’s:

Case study video’s zijn ideaal voor de onderkant van de verkooptrechter waar consumenten hun uiteindelijke aankoopbeslissingen nemen. Door echte gevallen van daadwerkelijk tevreden klanten onder de aandacht te brengen, bouw je vertrouwen op in je merk door hen te laten zien dat ze niet alleen staan en dat je dezelfde problemen hebt opgelost die zij voor andere klanten hebben. Case study’s zijn krachtige marketing tools die contact leggen met potentiële klanten die zich kunnen voorstellen dat jij hun problemen oplost.

Testimonial-video’s:

Net als case study video’s nemen testimonials of reviews het verkooppraatje uit handen en zorgen voor echte tevreden klanten die hun ervaringen delen. Toekomstige klanten kunnen zichzelf zien in huidige of voormalige klanten die dezelfde soorten problemen hadden of problemen die zij ondervinden, opgelost door jouw bedrijf.

Verkooptrechter richt zich op consumenten tijdens het besluitvormingsproces

Door marketing video’s te richten op waar consumenten zich in de verkooptrechter bevinden, wordt de kracht van de video-inhoud om je producten en diensten op de markt te brengen, gemaximaliseerd. Het optimaliseren van video-inhoud voor marketing doeleinden met behulp van verkooptrechters als leidraad is een nauwgezet proces dat tijd en geduld vergt. Door verschillende soorten video’s te testen en de betrokkenheid van kijkers bij te houden, kan worden bepaald wat werkt en wat moet worden verbeterd of aangepast.

Wil je graag professionele video’s laten maken voor welk stadium dan ook in jouw funnel / verkoopproces? Neem dan contact met ons op. We hebben je graag verder met het bedenken en maken van krachtige marketingvideo’s

Share on facebook
Delen
Share on twitter
Delen
Share on linkedin
Delen
Share on pinterest
Delen
Share on whatsapp
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Ontdek meer over videomarketing:

cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt. Meer informatie.