Hoe gebruik je video voor marketing doeleinden?

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Video is een zeer effectieve manier van marketing om een bedrijf te promoten vanwege de betrokkenheid.

Denk hier eens over na – als iemand je zou vragen een artikel van 5 minuten te lezen of een video van 5 minuten te bekijken, wat zouden de meeste mensen dan kiezen? Omdat mensen elke dag meer dan 100 minuten aan video bekijken, zullen ze eerder de video van 5 minuten kiezen. Video is perfect om emotie op te roepen, iets snel en effectief uit te leggen en verschillende aspecten van je product te laten zien. En 80% van de marketeers bevestigde dat video de verkoop helpt verhogen. In deze post bespreek ik hoe je video kunt gebruiken voor je marketing.

Of je nu een B2B- of B2C-bedrijf bent, de juiste videomarketing strategie kan je helpen je bedrijf te laten groeien. Een reeks video’s is minstens net zo krachtig dan een blog om klanten aan te trekken via inkomende marketing.

De meest voorkomende soorten video’s zijn:

Uitlegvideo

Een uitlegvideo is een marketing video waarin een product of bedrijf wordt uitgelegd. Een bedrijf kan de belangrijkste kenmerken van hun product op een boeiende manier uitleggen met behulp van beeld of animatie. Dit zal gebruikers helpen je product te begrijpen en er een beslissing over te nemen. Een veelgebruikte tool om animatie video’s te maken is Toonly.

Productvideo

Een productvideo is een langere video waarin het product gedetailleerder wordt uitgelegd. Je kunt laten zien hoe het product werkt door het in actie te laten zien. Voor een softwareproduct kan de demo bestaan uit een schermopname van de verschillende aspecten van de software. Voor een fysiek product kan de demo laten zien hoe het product in verschillende situaties wordt gebruikt.

Instructievideo / tutorial

Een instructievideo of tutorial wordt gemaakt om specifieke gebruiksscenario’s van het product uit te leggen. Het is een goed idee om instructievideo’s te maken op basis van de veel gestelde vragen die je klanten mogelijk hebben over je producten. Dit kan direct werk van jouw klantenservice uit handen nemen.

Testimonials / reviews

Reviews van klanten zijn een geweldige manier om vertrouwen in je merk op te bouwen. Er zijn verschillende manieren om reviews op te bouwen. Er om vragen bij je klanten is vaak al voldoende. Je kunt dit nog stimuleren door klanten te belonen voor hun review zoals met een kortingscoupon of kans te laten maken op een prijs.
Tekstuele beoordelingen werken goed, video werkt natuurlijk nog beter!  Deze video’s bevatten echte mensen die je product hebben gebruikt en vertellen over het verschil dat het in hun leven heeft gemaakt. Voor wat grotere bedrijven kan het lonen om professionele video’s te laten maken met klantenbeoordelingen Kleinere bedrijven kunnen ook vragen of hun klanten een video willen insturen gemaakt met hun mobiele telefoon.

Je bent niet alleen beperkt tot het maken van deze video’s. Naast deze video’s kun je experimenteren met ad-hoc video’s die een kijkje achter de schermen geven, focus op medewerkers (of jezelf), verhaal achter je bedrijf, een promotievideo of gewoon leuke video’s die betrekking hebben op jouw merk.

Social media video’s

Social media spelen een belangrijke rol bij het experimenteren met video. Hoewel de meeste video’s op YouTube staan hebben sociale media video’s een eigen plek in marketing.

Social mediaplatforms ontmoedigen externe links. Het zou niet helpen als je je YouTube-videolink op je sociale mediaprofielen plaatst. In plaats daarvan kun je één van de volgende dingen doen:

  1. Maak hapklare video’s van de originele video’s – Kort maar krachtige video’s werken het beste op sociale media. Mensen willen snel naar de volgende update scrollen, dus houd je social media-video’s kort. En als je op verschillende platforms post, weet dan de videolengte van elk platform. Facebook staat video’s van 240 minuten toe, terwijl Instagram 3-120 seconden toestaat voor feed, 15 seconden voor een story, 30 seconden voor Reels (video-muziek remix) en 10 minuten voor IGTV (instagram TV)-video’s. Je kunt eenvoudig een kortere versie van je video’s voor social media maken door de originele video te bewerken en een CTA (Call-to-action)  toe te voegen om de volledige video te bekijken. Dit zal je volgers verleiden om meer van de video op je YouTube-kanaal te bekijken.

 

  1. Gebruik native video tools – De tweede optie is om een native video voor het platform te maken. Native video betekent dat je de video in het sociale netwerk zelf (maakt en) uploadt en dat deze video in de feed van het netwerk zelf wordt afgespeeld. Je verwijst dus NIET naar een link van een video die je op een videoplatform hebt gehost, zoals bijvoorbeeld YouTube of Vimeo. Een testimonialvideo die is gemaakt via een openhartige telefoonopname, kan net zo krachtig zijn als een professioneel bewerkte video. Met de meeste sociale mediaplatforms kun je boeiende video’s maken die connectie maken met je publiek. De verhalen die op alle sociale mediaplatforms voorkomen, zijn hier een goed voorbeeld van. Je  kunt een video-opname in een verhaal uploaden en deze met stickers, emoji’s enz. Bedekken om het interessant te maken.

 

  1. Creëer live video’s – Live video’s winnen aan populariteit op alle social media platforms. Het helpt bedrijven een gezicht te geven waar mensen zich mee kunnen identificeren. Live video’s kunnen chats met andere mensen bevatten, vragen en antwoorden, product demo’s, een evenement verslaan en nog veel meer. Alle live video’s kunnen vervolgens worden opgeslagen op de social media-pagina voor later gebruik door andere volgers

 

  1. Verander je afbeeldingen in een videocollage. Als je om te beginnen geen video hebt, kun je je foto’s of afbeeldingen rangschikken in een videomontage. Animoto en Adobe Spark hebben sjablonen waarmee je een professionele video kunt maken van de content die je hebt. Je kunt muziek, overgangen, afbeeldingen en tekst toevoegen om een interessante video te maken. Deze kunnen aantrekkelijker zijn dan beeldcarrousels.

 

Denk eraan om video’s op sociale media in staande modus of in de verhouding 1: 1 te houden. Deze zijn het beste voor het bekijken van mobiele telefoons. Bovendien bekijken veel mensen video’s op sociale media op mute, dus het is een goed idee om ondertitels aan je video toe te voegen.

Het moeilijkste deel van een videomarketing strategie is om content te creëren. Experimenteer dus met videotypes om te zien wat je publiek aanspreekt. Als je eenmaal een goed idee hebt van wat werkt, kun je het opschalen om meer content te maken. Uiteraard willen wij je graag verder adviseren over een goede videomarketingstrategie. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Ontdek meer over videomarketing:

cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt. Meer informatie.