Youtube tips – 2k views per dag met muziek voor ouderen

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Iedere dag weer heb ik ongeveer 2000 views op een bepaalde video op Youtube. Fantastisch!
Hoe ik dit voor elkaar heb gekregen?  Eigenlijk ging dit per ongeluk! Ok misschien toch niet helemaal…
In deze blog geef ik je Youtube tips hoe je ook meer views kunt krijgen op video’s.

 

Muziek voor ouderen

Het viral gaan van mijn video op Youtube heeft nog enige introductie nodig. Even doorbijten, daarna komen de echte Youtube tips.

In het begin van de coronaperiode had ik als artiest met een lege agenda niet zo heel veel om handen. Alle zorgen die ik toen had ik wil ik je graag besparen maar om mijn zorgen wat te verzetten besloot ik een oude hobby weer eens op te pakken; het maken van mixtapes.

 

In het verleden heb ik diverse verzamelcd’s aan elkaar gemixt die te koop waren bij ieder tankstation, de blokker en het grijprek van het Kruidvat :). Omdat niemand meer cd’s koopt kwam deze hobby op een laag pitje te staan. Natuurlijk valt dit online door te zetten maar na een hoop gezeur met muziekrechten en platenmaatschappijen was die lol er snel af.

 

Een guilty pleasure van mij is Nederlandstalige muziek en dan het liefst zo oud(bollig) mogelijk. Het is een rare tik voor een man van 34 maar mijn hart gaat nou eenmaal sneller kloppen bij de klanken van Johnny Jordaan, Willy Alberti of Wim Sonneveld. Vreemd genoeg vind ik tussen leeftijdsgenoten weinig gelijkgestemden maar in menig bejaardenhuis begrijpen ze mij volkomen.

 

Eenzaamheid verzachten door cd’s te branden

Eenzaamheid bij ouderen is een topic wat mij altijd heeft aangegrepen en is tijdens corona helaas erg toegenomen. Het leek mij dus een leuk idee om een mixtape te maken met muziek speciaal voor ouderen en hier mensen blij mee te maken.

 

Via een lokale facebookgroep en een artikel in de pers bood ik aan deze gratis op een cd te branden voor iedereen hier in het Westland die daar maar interesse in had. In 2 weken tijd heb ik meer dan 250 cd’s weggegeven! Een hele klus maar door de hartverwarmende reacties deed ik dit met veel plezier.

 

Na dit succes besloot ik toch de stoute schoenen aan te trekken en de mixtape online te zetten. Na wat uitzoekwerk leek Youtube het meest geschikte medium omdat hier de opbrengsten van muziekrechten tegenwoordig vanzelf bij de juiste personen terecht komen.

 

 

SEO van Youtube video’s

Wanneer je een video op Youtube plaatst is het verstandig hier wat SEO technieken op los te laten. Dit zijn de technieken die ik altijd toepas:

  • Gebruik je gewenste zoekterm (vooraan) in de titel
  • Zet de zoekterm en vele variaties hiervan in de videobeschrijving. Voornamelijk bovenin.
  • Maak een uitgebreide videobeschrijving. Hoe meer tekst des te beter!
  • Indien relevant (bij een mixtape helaas niet) voer een ondertiteling in.
  • Voer zoveel mogelijk relevante tags in (doe vooraf een zoekwoordenonderzoek)
  • Gebruik een aantrekkelijke thumbnail
  • Deel de video ook op andere websites en social media.

 

Dit is de basis voor een succesvolle Youtube video. Maar dit is helaas nog geen garantie, dat bleek wel.
Ik kreeg views op mijn mixtape maar slechts enkele per dag. Ach, ik maakte er een paar mensen blij mee dus mijn project was eigenlijk al geslaagd.
Maanden verstreken en eigenlijk was ik de video alweer een beetje vergeten. Opeens kreeg ik veel nieuwe reacties op de mixtape en nieuwe abonnees op mijn Youtubekanaal. Wat gebeurd hier opeens?

 

Tip! Youtube statistieken

Wanneer je inlogt op je kanaal en je opent Youtube Studio kun je statistieken bekijken door op Analytics te klikken.
Toen ik dit deed wist ik niet wat ik zag. Mijn video wordt gemiddeld iedere dag 2000 keer bekeken! Dit houdt al weken aan en lijkt niet op te houden.
Ook krijg ik er nog steeds dagelijks abonnees bij, niet slecht voor een YouTube kanaal met maar 1 video.

 

meer views krijgen op youtube

Tijdens het schrijven van dit blog is de video met een Mixtape voor ouderen al meer dan 70.000 keer bekeken. Het lijkt er op dat dit alleen maar meer wordt.
Hieronder is goed te zien hoe de views pas maanden na publicatie de lucht in zijn geschoten. Hoe dat opeens kan leg ik je hierna uit.

youtube tipss weergaven

Aanbevolen video’s

De plotselinge stijging is voornamelijk te danken aan de vertoningen via Aanbevolen Video’s. Dit zijn suggesties van Youtube zelf waarvan het algoritme denkt dat dit perfect aansluit bij de interesses van de kijker. Doordat SEO juist was toegepast wist Youtube precies waar de video overging: Muziek voor ouderen. Wanneer mensen van 65+ dan ook nog eens voor reacties en views gaan zorgen lijkt dit goed te kloppen!  Daarom is Youtube de video gaan voorstellen aan 65plussers die interesse hebben in Nederlandse muziek.

verkeersbronnen van je video vertoningen kijktijd

Youtube heeft zelf een profiel geschetst van het publiek wie deze video waarschijnlijk leuk vindt. Mannen van 65+ zijn blijkbaar favoriet. Er is te zien dat er toch nog een kleine 4,5% van de kijkers van mijn eigen leeftijd is, met deze mensen zou ik graag een biertje willen drinken in een oude bruine kroeg wanneer het weer kan 🙂

Verbeteren van de video

Voor een beginnend Youtube-kanaal zijn dit mooie resultaten. Toch is er iets wat ik een volgende keer anders zou doen, iets wat ik nu helaas niet meer kan wijzigen.
Dit bereik is namelijk uitermate geschikt om mijn act als “seniorenzanger” goed onder de aandacht te brengen.

 

Wanneer het allemaal weer mogelijk is vind ik het leuk om overdag voor oudere mensen op te treden. Dit is goed te combineren met mijn optredens als zingende DJ in de avonduren en het is erg dankbaar werk.

Met 2000 kijkers per dag zou het slim zijn daar reclame voor te maken in de video, dat is helaas niet gebeurd.
Achteraf heb ik nog wel wat verwijzingen aangebracht naar video’s van liveoptredens van deze act. Dit kan door het aanpassen van de beschrijving, toevoegen van zogenaamde kaarten en een eindscherm.

Een leermoment dus voor de volgende keer! En die komt er binnenkort aan.
In mijn vrije tijd ben ik begonnen met het maken van een Mixtape voor ouderen deel 2.
Een tijdrovende klus maar wanneer ik even een uurtje over heb dan ga ik hier lekker aan sleutelen.
Ik ben benieuwd of ik het succes van deel 1 nog een keer kan herhalen. Ik hou jullie op de hoogte.

Jouw Youtube tips

Heb je zelf nog goede tips om beter te scoren in Youtube? Of misschien wel specifiek voor dit project? Natuurlijk ben ik ook nog steeds altijd opzoek naar nieuwe YouTube tips. Laat het me hieronder weten.

 

Delen
Delen
Delen
Delen
Delen

Ontdek meer over videomarketing:

cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt. Meer informatie.